Francuzi są dumni z szampana, Brytyjczycy chwalą się cheddarem, a Włosi szynką parmeńską. Polacy nie są gorsi! Pełno u nas wyjątkowych przysmaków, którymi może zachwycać się cała Europa. Mapa Smaków Polski to nowy cykl artykułów, w których będziemy pokazywać wam wyjątkowe produkty wyrabiane u nas oraz ludzi, którzy zajmują się ich wytwarzaniem. Zapraszamy do stołu w co drugi czwartek o godzinie 19 na Gazeta.pl. Smacznego!
Niektórzy karpia kochają, inni nienawidzą. Jednak niezależnie od upodobań, polskie dobra kulinarne znać warto. Szczególnie jeśli na ich sukces pracowało kilkadziesiąt pokoleń. Tak jest w przypadku karpia zatorskiego, który od lat zachwyca tysiące podniebień. Jeśli do tej pory Zator kojarzył się wam jedynie z Energylandią, pora poznać inną, smaczną stronę tego regionu.